VEGETARISCHE ZOETE AARDAPPEL SALADE

Ingrediëntenlijst


Voor de salade

• 1 middelgrote zoete aardappel

• 5/8 kop (120 g) kikkererwten , uitgelekt

• 1 eetl . olijfolie

• 250g asperges

• 1 kop (30 g) spinazie

• 1 kop (30 g) boerenkool

• 1 kop (30 g) rucola

Voor de dressing:

• 1 theelepel . mosterd

• 1 eetl . Tahini

• 2 eetlepels . citroensap

• 1 eetl . olijfolie

• 1 theelepel . honing


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 190C.

Was en hak de aardappel in hapklare stukjes en leg op een bakplaat met de kikkererwten. Besprenkel met 1 el. olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 minuten.

Voeg de asperges toe tijdens de laatste 10 minuten van het braden.

Maak ondertussen de dressing klaar door alle ingrediënten van de dressing te mengen.

Doe spinazie, boerenkool en rucola in een kom en wrijf de dressing in de bladeren.

Als de geroosterde groenten klaar zijn, verdeel je de salade over de kommen en leg je er de gepofte aardappel, kikkererwten en asperges op. Serveer warm of koud.


download hier de pdf versie


VEGETARISCHE ZOETE AARDAPPEL SALADE
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x