HAVERMOUT & WORTEL KOEKJES

Ingrediëntenlijst

• 1 middelgrote wortel , geraspt

• 1 kop (100 g) instant havermout

• 2/3 kop (100 g) volkoren meel

• 1 theelepel . bakpoeder

• 1 theelepel . gemalen kaneel

• 3 el. kokosolie , gesmolten

• 1 ei

• 1 theelepel . vanille extract

• 5 el. (75 ml) ahornsiroop


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170C. Meng de havermout, bloem, bakpoeder en kaneel in een kom.

Klop in een aparte kom het ei, de gesmolten en gekoelde olie, het vanille extract en de ahornsiroop. Spatel de droge ingrediënten erdoor en meng goed.

Voeg de fijngeraspte wortel toe en meng opnieuw.

Schep het mengsel (1 volle eetlepel. per koekje) op een met papier beklede bakplaat en vorm er rondjes van, zodat er tussen elk koekje ruimte overblijft omdat ze zich tijdens het koken lichtjes zullen verspreiden.

Plaats in de voorverwarmde oven en bak 12- 15 minuten tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voor zijn. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voor het serveren.

download hier de pdf versie


HAVERMOUT & WORTEL KOEKJES
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x