GEROOKTE ZAL M , FETA & ASPERGES OMELET

Ingrediëntenlijst


• 125g asperges

• 1 theelepel . kokosnootolie

• 3 grote eieren

• 70ml melk , plant of zuivel

• 60g gerookte zalm , in stukjes gesneden

• ¼ kop (30 g) fetakaas (of brie, camembert), in blokjes gesneden

• 4 5 kerstomaatjes , gehalveerd

• dille , om te serveren

Bereidingswijze


Was de asperges, breek de harde uiteinden af en gooi ze weg (ze breken zichzelf op de juiste plaats). Snijd de zachtere stelen schuin af tot stukjes van ongeveer 1/2 cm.

Kook ongeveer 2 minuten in licht gezouten water, zeef en zet opzij.

Klop in een kom eieren met de melk, zout en peper. Voeg asperges, zalm en blokjes kaas toe, meng alles goed.

Verwarm de oven tot 180C. Verhit de olie in een pan (diameter van ongeveer 24 cm) op middelhoog vuur en giet het eimengsel erin, herschik de toppings indien nodig. Werk af met de gehalveerde cherrytomaatjes (gesneden stukjes).

Dek de pan af met een deksel en kook tot de massa ongeveer 5 minuten is uitgehard. Plaats vervolgens in de oven (zonder deksel) en kook nog 6 10 minuten, tot de massa hard is geworden.

Bestrooi met verse dille en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

download hier de pdf versie

GEROOKTE ZAL M , FETA & ASPERGES OMELET
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x