CHAKALAKA STYLE RISOTTO

Ingrediëntenlijst

• 2 eetlepels . kokosnootolie

• 1 grote ui , fijngehakt

• 2 teentjes knoflook , in plakjes

• 2/3 kop (150 g) risottorijst

• 1 theelepel . gedroogde tijm

• 1 eetl . kerrie poeder

• 2 eetlepels . verse gember , geraspt

• ½ theelepel . chilivlokken

• 1 ¼ kop (300 ml) groentebouillon

• 1 wortel , geraspt

• 1 rode paprika, fijngehakt

• 1 blik tomatenblokjes

• 175 g maïs


Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote, diepe pan en fruit de uien en knoflook 3 4 minuten tot ze zacht zijn.

Voeg de risottorijst, tijm en kerriepoeder toe en roerbak even mee. Voeg vervolgens de geraspte gember en chili toe, breng op smaak met zout en peper.

Giet de hete bouillon erbij, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel afgedekt ca. 20 minuten, periodiek controleren. Als de vloeistof voor het einde van de bereiding is opgenomen, voeg dan wat meer water toe.

Voeg vervolgens de geraspte wortel, rode paprika, gehakte tomaten en maïs toe, meng goed, dek af en kook nog 5 minuten onder voortdurend roeren


download hier de pdf versie


CHAKALAKA STYLE RISOTTO
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x