Vijf stappen om je conditie te verbeteren
Hap je naar adem bij een spurtje rond je huis? Of wordt een trap nemen echt gênant door je gehijg? Dan is het de hoogste tijd om je conditie te verbeteren.
Want door je conditie op te bouwen, voel je je snel opnieuw fit. Daarnaast heeft stress minder vat op je, geef je je immuunsysteem een boost én verlaag je de kans op hart- en vaatziekten. En last but not least, je raakt af van je imago als onverbeterlijke ‘hijger’.
Maar je conditie verbeteren, hoe pak je dat nu precies aan?
Wij verklappen je graag onze vijf stappen voor een geweldige conditie.
1. Ga voor een nieuwe way of life
Hou je het bij één keer sporten per week, dan zul je je niet fitter of energieker voelen. Om je conditie op te bouwen, hijs je jezelf minstens drie keer per week in een sportoutfit. Hou die regelmaat aan en integreer het in je levensstijl. Sporten wordt zo een vaste waarde in je leven.
2. Plan een date met jezelf, een maatje of een personal trainer
Om je nieuwe sportritme zeker vol te houden, prik je vaste sportmomenten in je agenda. Skip je vaak een afspraak met jezelf? Dan is het verstandig om een sportbuddy te zoeken. Denk aan een vriend of vriendin. Of waarom geen personal trainer?
Lees ook onze blogpost: Waarom sporten met een personal trainer wel lukt .
3. Geef blessures geen kans
Start je net met sporten of kom je uit een lange herstelperiode? Vermijd dan heel wat blessureleed met deze tips:
Hou realistische doelen voor ogen
Je conditie verbeteren gebeurt niet van vandaag op morgen. Neem met andere woorden je tijd. Zo overbelast je je lichaam niet en hou je je motivatie hoog.
Warm voldoende op en zorg voor een goede coolingdown
Luister naar je lichaam
Natuurlijk zul je je in het begin wat stijfjes voelen. Maar blijft de pijn aanhouden, ga dan even langs bij de dokter. Zo maak je een eventuele blessure niet erger en kun je snel opnieuw starten met je sportactiviteit.
Doe ook aan krachttraining
Heb je je conditie flink verbeterd? Dan moet je lichaam (en je spieren) dit nieuwe tempo kunnen volgen. Train daarom ook je spiermassa.
4. Focus op je einddoel
Natuurlijk heb je af en toe een baaldag waarop je het sporten liever skipt. Hou op die momenten je doel goed voor ogen: een leven bomvol energie, een fitter lijf en een beter gevoel bij jezelf. Sounds good, no?
5. Kies voor gezonde voeding
Je conditie verbeteren gaat een stuk efficiënter met een gezond eetpatroon. Kies daarom voor voldoende eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten. En drink vooral water. Alcohol, frisdranken en vruchtensappen helpen je conditie niet vooruit.
Bij Studio Feniks helpen we je graag om je conditie op te bouwen. We kiezen daarbij voor een manier van sporten die perfect bij jou past.
Of je nu kiest voor een personal trainer , een small group training of een intensieve bootcamp: bij ons krijgt je conditie een stevige boost.
Wil je je conditie verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op voor een sportactiviteit op maat van je lichaam, leven en persoonlijkheid.
Krachttraining voor vrouwen: doen of niet doen?
Ook al is de krachtafdeling in de fitness al lang niet meer het terrein van mannen, toch is krachttraining voor veel vrouwen nog steeds een afschrikwekkend onderwerp. De angst voor enorme spierbundels en het verlies van de mooie vrouwelijke vormen is aanwezig en zorgt ervoor dat vrouwen die willen afvallen niet met zware gewichten aan de slag te gaan. Maar als je een paar kilo’s wilt vermageren, is krachttraining de sleutel tot succes op de lange termijn.
Moet ik aan HIIT doen om vet te verbranden?
HIIT is een populaire trainingsvorm met herhaalde series van korte en intensieve oefeningen, opgevolgd door een kleine rustpauze van maximaal 2 minuten. Zo zou HIIT voor een hoog afterburneffect zorgen waardoor je tot vele uren na je work-out nog altijd een hoger energiegebruik in rust hebt. Klopt dit?
Kan je met cardiotraining snel afvallen?
Wat is cardiotraining? Hoe zet je cardio effectief in? Is cardio noodzakelijk om af te vallen? Kloppen de mythes omtrent cardio en afvallen? Kan je cardio- en krachttraining met elkaar combineren? De antwoorden vind je hier.
Blijvend afvallen, hoe zorg je dat het lukt?
Afvallen en op gewicht blijven is geen synoniem voor een streng dieet volgen waarbij je vooral dingen niet mag. Om jouw gewenste resultaat te behalen moet je over de juiste kennis beschikken en de theorie achter hoe afvallen begrijpen, en weet dat dit zowel fysiek (fysiologisch) als psychologisch werkt.
3 waarheden over koolhydraten, die je een andere kijk zullen geven.
Hoeveel koolhydraten heb je per dag nodig? Verdik je van koolhydraten? Werkt een koolhydraatarm dieet? Dat zijn vragen die vele mensen zich stellen. Iedereen heeft hier een mening over, maar wat is nu de echte waarheid?
Wil jij snel buikvet verliezen? 2 GOUDEN tips hoe je dit effectief kan doen.
Vetverbranding is een doel dat door veel mensen wordt nagestreefd. Zo zien wij geregeld ietwat gekke oefeningen voorbijkomen met als insteek om buikvet te verbranden. Het is belangrijk om te begrijpen wat de term vetverbranding betekent en of snel vet verbranden überhaupt van waarde is. Kun je buikvet wegtrainen met oefeningen of is het doen van cardio een betere methode voor vetverbranding?
Hoeveel calorieën heb ik op een dag nodig?
In de regel heeft een gezonde vrouw gemiddeld 2.000 calorieën per dag nodig en een man 2.500 calorieën. Het grote probleem is dat de meeste mensen niet gemiddeld zijn.
Zijn spieren zwaarder dan vet?
Als je niet of niet meer afvalt in je dieet terwijl je sport, krijg je vaak te horen dat dat komt omdat spieren zwaarder zijn dan vet. Hier zit een kern van waarheid in, maar het is meestal overdreven. Dus hoe zit het nou echt?
Doelen bereiken in 8 stappen met stappenplan!
Wil je doelen bereiken? Wil je weten hoe je al jouw doelen kunt bereiken? Het bereiken van doelen is geen exacte wetenschap. Sterker nog, we stellen 9 stappen voor waarmee je jouw grootste doelen in het leven kunt bereiken. Deze stappen zijn gratis. Ook vereist het geen bijzondere vaardigheden of buitengewone kennis. Het enige dat nodig is om je doelen te bereiken is het volgen van deze 9 stappen, en de motivatie om je doel te bereiken. Hieronder stellen we de 9 te volgen stappen voor om succesvol je doelen te bereiken.
4 obstakels die je goede voornemens van 2021 in de war kunnen sturen.
Vraag je je soms af waarom je goede voornemens niet kan volhouden? Hieronder vind je de 4 obstakels die jouw goed voornemens in de weg staan. Een slaaptekort, te veel stres, veel aan het multitasking en bewegingsarmoede.
De zin (en onzin) van core stability training
Core stability training is hot in de fitnesswereld. Maar wat is het precies? Wij vertellen je alles over je core-spieren en onze aanpak om ze te trainen.
Blijvend gewicht verliezen, een makkie? NOT!
Eerlijk is eerlijk: gezond afvallen is geen makkie. Toch kunnen we je vier tips geven om blijvend gewicht te verliezen zonder jojo-effect.
De vijf ultieme pijlers voor een efficiënte spieropbouw
Wil je graag meer spieren ontwikkelen? Ontdek vijf ultieme pijlers van Studio Feniks voor een efficiënte spieropbouw.
Vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt
Vind je geen motivatie om te bewegen? Kies dan voor Studio Feniks uit Leuven! En ontdek alvast vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt.
Small group training: niets dan voordelen!
Sport je graag in groep met een ervaren trainer? Dan heeft Studio Feniks precies wat je zoekt! Ontdek hier de voordelen van een small group training.
Vijf redenen om te kiezen voor een bootcamp work-out
Wil je jezelf tot het uiterste drijven bij het sporten? Dan is een bootcamp work-out echt iets voor jou. Ontdek dé vijf voordelen van een bootcamp training.
Vijf easy tips voor een gezondere levensstijl
Zeg ‘ja!’ tegen een gezondere levensstijl. Begin nu al met deze vijf easy tips van Studio Feniks en maak de switch naar een healthy lifestyle!
Gezonder leven = gezonder eten
Gezonder leven staat wellicht hoog op je wish list. Maar hoe pak je zo’n doelstelling concreet aan? Met wat extra beweging in je dagelijkse routine zet je meteen een stap in de goede richting. En pas je ook je voedingspatroon aan? Dan begrijp je helemaal wat een gezonde levensstijl inhoudt.
Wat mag je eten voor je sport?
Als je weer lekker aan het sporten bent dan let je vaak ook een stuk beter op je voeding. Logisch! Want wat je eet heeft een groot effect op je prestaties en hoe je je voelt. Daarnaast wil je ook dat het harde werk dat je hebt verricht niet voor niets is geweest.