Vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt

Vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt

Ben je niet altijd even enthousiast om te gaan joggen? Probeer je regelmatig dat uurtje in de fitness te skippen? Of ben je na een derde work-out plots je sportschoenen ‘kwijt’? Herkenbaar … maar héél jammer voor je gezondheid uiteraard.


Bij Studio Feniks zijn we er honderd procent van overtuigd dat sporten met een personal trainer wél lukt. We verklappen je graag onze vijf redenen om te kiezen voor een personal trainer.

1. Een vaste date met je personal trainer werkt

Door de een-op- eenrelatie met je coach, denk je drie keer na voor je een afspraak cancelt. Want niet alleen gooi je je eigen planning om, ook de agenda van je personal trainer wordt in de war gestuurd. Gedaan dus met flauwe excuses zoeken.

2. Een programma op basis van je kunnen

Een personal trainer stemt elke work-out op jou af. Hoe sta je er fysiek voor? Heb je last van blessures? Wat kun je mentaal aan? De reeks oefeningen die je personal trainer je aanbiedt, zijn helemaal op jouw maat. Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat sporten leuk is én blijft, en dat je op geen enkel moment de moed verliest.

3. Samen op weg naar een doel

Wil je afvallen? Of bouw je graag wat extra spiermassa op? Wat je wishlist ook mag zijn, je personal trainer staat paraat. Samen gaan jullie voor een duurzaam resultaat. En dat op de efficiëntste manier. Want kies je voor een goede personal trainer, dan mag je naast de sportieve begeleiding, ook het nodige voedingsadvies verwachten.

4. Minder blessureleed, meer resultaat

Nog voor je start met sporten legt je personal trainer je elke oefening gedetailleerd uit. Zo begrijp je perfect waarom je je op een bepaalde manier in het zweet werkt. Tijdens je work-out ontsnap je niet aan zijn of haar aandacht. Nauwlettend houdt je personal trainer je in de gaten en corrigeert je waar nodig. Zo vermijd je blessures én boek je sneller resultaten.

5. Mijn personal trainer = mijn motivator

Wat er zich in je hoofd afspeelt tijdens het sporten, is enorm belangrijk. Het maakt of kraakt je sportieve parcours. Een personal coach zorgt ervoor dat je met plezier beweegt en die extra mile aflegt. Dankzij een hele reeks peptalks zul je ongetwijfeld je grenzen verleggen.

Bij Studio Feniks weten we dat een persoonlijke aanpak  werkt. Het is dé manier om je sportieve doelstellingen te bereiken. Wij zijn daarvan overtuigd en ook onze klanten  in en rond Leuven zweren bij onze personal training

Wil ook jij de voordelen ontdekken van een persoonlijke aanpak tijdens het sporten? Zoek je een personal trainer in de buurt van Leuven? Neem dan gerust contact met ons op.

Vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt

Krachttraining voor vrouwen: doen of niet doen?

Ook al is de krachtafdeling in de fitness al lang niet meer het terrein van mannen, toch is krachttraining voor veel vrouwen nog steeds een afschrikwekkend onderwerp. De angst voor enorme spierbundels en het verlies van de mooie vrouwelijke vormen is aanwezig en zorgt ervoor dat vrouwen die willen afvallen niet met zware gewichten aan de slag te gaan. Maar als je een paar kilo’s wilt vermageren, is krachttraining de sleutel tot succes op de lange termijn.

Lees meer

Vijf stappen om je conditie te verbeteren

Wil je je fitter, energieker en beter in je vel voelen? Volg dan de vijf stappen van Studio Feniks om je conditie te verbeteren.

Lees meer

Moet ik aan HIIT doen om vet te verbranden?

HIIT is een populaire trainingsvorm met herhaalde series van korte en intensieve oefeningen, opgevolgd door een kleine rustpauze van maximaal 2 minuten. Zo zou HIIT voor een hoog afterburneffect zorgen waardoor je tot vele uren na je work-out nog altijd een hoger energiegebruik in rust hebt. Klopt dit?

Lees meer

Kan je met cardiotraining snel afvallen?

Wat is cardiotraining? Hoe zet je cardio effectief in? Is cardio noodzakelijk om af te vallen? Kloppen de mythes omtrent cardio en afvallen? Kan je cardio- en krachttraining met elkaar combineren? De antwoorden vind je hier.

Lees meer

Blijvend afvallen, hoe zorg je dat het lukt?

Afvallen en op gewicht blijven is geen synoniem voor een streng dieet volgen waarbij je vooral dingen niet mag. Om jouw gewenste resultaat te behalen moet je over de juiste kennis beschikken en de theorie achter hoe afvallen begrijpen, en weet dat dit zowel fysiek (fysiologisch) als psychologisch werkt.

Lees meer

3 waarheden over koolhydraten, die je een andere kijk zullen geven.

Hoeveel koolhydraten heb je per dag nodig? Verdik je van koolhydraten? Werkt een koolhydraatarm dieet? Dat zijn vragen die vele mensen zich stellen. Iedereen heeft hier een mening over, maar wat is nu de echte waarheid?

Lees meer

Wil jij snel buikvet verliezen? 2 GOUDEN tips hoe je dit effectief kan doen.

Vetverbranding is een doel dat door veel mensen wordt nagestreefd. Zo zien wij geregeld ietwat gekke oefeningen voorbijkomen met als insteek om buikvet te verbranden. Het is belangrijk om te begrijpen wat de term vetverbranding betekent en of snel vet verbranden überhaupt van waarde is. Kun je buikvet wegtrainen met oefeningen of is het doen van cardio een betere methode voor vetverbranding?

Lees meer

Hoeveel calorieën heb ik op een dag nodig?

In de regel heeft een gezonde vrouw gemiddeld 2.000 calorieën per dag nodig en een man 2.500 calorieën. Het grote probleem is dat de meeste mensen niet gemiddeld zijn.

Lees meer

Zijn spieren zwaarder dan vet?

Als je niet of niet meer afvalt in je dieet terwijl je sport, krijg je vaak te horen dat dat komt omdat spieren zwaarder zijn dan vet. Hier zit een kern van waarheid in, maar het is meestal overdreven. Dus hoe zit het nou echt?

Lees meer

Doelen bereiken in 8 stappen met stappenplan!

Wil je doelen bereiken? Wil je weten hoe je al jouw doelen kunt bereiken? Het bereiken van doelen is geen exacte wetenschap. Sterker nog, we stellen 9 stappen voor waarmee je jouw grootste doelen in het leven kunt bereiken. Deze stappen zijn gratis. Ook vereist het geen bijzondere vaardigheden of buitengewone kennis. Het enige dat nodig is om je doelen te bereiken is het volgen van deze 9 stappen, en de motivatie om je doel te bereiken. Hieronder stellen we de 9 te volgen stappen voor om succesvol je doelen te bereiken.

Lees meer

4 obstakels die je goede voornemens van 2021 in de war kunnen sturen.

Vraag je je soms af waarom je goede voornemens niet kan volhouden? Hieronder vind je de 4 obstakels die jouw goed voornemens in de weg staan. Een slaaptekort, te veel stres, veel aan het multitasking en bewegingsarmoede.

Lees meer

De zin (en onzin) van core stability training

Core stability training is hot in de fitnesswereld. Maar wat is het precies? Wij vertellen je alles over je core-spieren en onze aanpak om ze te trainen.

Lees meer

Blijvend gewicht verliezen, een makkie? NOT!

Eerlijk is eerlijk: gezond afvallen is geen makkie. Toch kunnen we je vier tips geven om blijvend gewicht te verliezen zonder jojo-effect.

Lees meer

De vijf ultieme pijlers voor een efficiënte spieropbouw

Wil je graag meer spieren ontwikkelen? Ontdek vijf ultieme pijlers van Studio Feniks voor een efficiënte spieropbouw.

Lees meer

Small group training: niets dan voordelen!

Sport je graag in groep met een ervaren trainer? Dan heeft Studio Feniks precies wat je zoekt! Ontdek hier de voordelen van een small group training.

Lees meer

Vijf redenen om te kiezen voor een bootcamp work-out

Wil je jezelf tot het uiterste drijven bij het sporten? Dan is een bootcamp work-out echt iets voor jou. Ontdek dé vijf voordelen van een bootcamp training.

Lees meer

Vijf easy tips voor een gezondere levensstijl

Zeg ‘ja!’ tegen een gezondere levensstijl. Begin nu al met deze vijf easy tips van Studio Feniks en maak de switch naar een healthy lifestyle!

Lees meer

Gezonder leven = gezonder eten

Gezonder leven staat wellicht hoog op je wish list. Maar hoe pak je zo’n doelstelling concreet aan? Met wat extra beweging in je dagelijkse routine zet je meteen een stap in de goede richting. En pas je ook je voedingspatroon aan? Dan begrijp je helemaal wat een gezonde levensstijl inhoudt.

Lees meer

Wat mag je eten voor je sport?

Als je weer lekker aan het sporten bent dan let je vaak ook een stuk beter op je voeding. Logisch! Want wat je eet heeft een groot effect op je prestaties en hoe je je voelt. Daarnaast wil je ook dat het harde werk dat je hebt verricht niet voor niets is geweest.

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x