Vijf easy tips voor een gezondere levensstijl


Hoe kun je gezonder leven? Die vraag is simpel beantwoord, toch? Drink geen alcohol, vermijd alles uit de frituur, sport regelmatig, en ga zo maar door. Dagelijks word je overstelpt met goedbedoelde adviezen die je helpen naar een gezondere levensstijl.


Maar … het is niet omdat je de regeltjes uit je hoofd kent, dat je ze ook volgt. Want al die juiste keuzes integreren in je leven is een ander paar mouwen. Daarom gingen we bij Studio Feniks op zoek naar vijf heel simpele tips die je al flink op weg helpen naar een gezonde levensstijl. Wedden dat je deze regeltjes wél volhoudt?

1. Elke meter telt

Wie start met sporten, begint vol goede moed. Maar na enkele sessies merk je dat het enthousiasme met elke zweetdruppel vermindert. Je moet op je tanden bijten en volharden. Vaak wringt daar het schoentje. Wil je meer bewegen, maar mis je wat doorzettingsvermogen? Dan hebben we enkele trucjes voor jou:

· Wandel tijdens elk telefoongesprek. Zo leg je onbewust een heel parcours af.

· Parkeer je wagen telkens ietsje verder weg. Je stappenteller zal je dankbaar zijn. J

· Plaats zaken die je vaak nodig hebt in een andere kamer of op een andere verdieping. Waarom zet je de printer bijvoorbeeld niet op de eerste verdieping? Of verhuis je de vuilnisemmer niet naar de garage? Extra stappen gegarandeerd.

2. Snurk ze!

Niet alleen bewegen helpt je aan een gezondere way of life, ook genoeg slapen is een must. Kruip daarom tijdig in je bed, drink geen cafeïnerijke dranken na 18 uur, zet je smartphone op stil, enzovoort. Of anders gezegd: vermijd alle mogelijke slaapverstoorders.

3. Water! De rest komt later …

Ook de juiste voeding hoort bij een gezondere levensstijl. Maar om nee te zeggen tegen allerlei verleidingen zoals chips, cola, snoep, chocolade – en zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan – heb je een flinke dosis wilskracht nodig.

Start daarom met een gemakkelijke keuze: kies voor water. Begin je dag met een vol glas en vervang frisdranken zo veel mogelijk door water. Vind je dat nogal saai? Pimp je drankje dan met een stukje fruit, wat groente of een takje kruiden. Heerlijk verfrissend!

4. Lui zijn mag!

Heb je ’s avonds geen fut meer om te koken? Kies dan voor groenten uit de diepvries of zakjes met voorgesneden groenten. En om aan je extra portie fruit te komen, ga je voor verpakkingen met voorgesneden vruchten. Of wat dacht je van een simpel bakje blauwe bessen of frambozen. Nice and easy … dus geen excuus meer. ;-)

5. Zoek een buddy

Een beetje sociale druk kan nooit kwaad. Zeker niet als je een doel wilt bereiken. Wedden dat je je wekelijkse wandeling minder vaak uitstelt als je afspreekt met je buurman, vriendin of collega?


Heb je deze easy tips al geïntegreerd in je dagelijkse leven? Top! Dan is het nu tijd om een stapje verder te gaan, mét de juiste begeleiding.

Schrijf je vandaag nog in voor Switch your Lifestyle! Dit is hét programma van Studio Feniks om snel en blijvend gewicht te verliezen en helemaal te gaan voor een gezondere levensstijl. Je geeft je kracht, uithouding en lenigheid een boost met de hulp van een personal coach. Daarnaast mag je rekenen op professioneel voedingsadvies. Zo maak je stap voor stap de switch naar een gezond leven.Vijf easy tips voor een gezondere levensstijl

Krachttraining voor vrouwen: doen of niet doen?

Ook al is de krachtafdeling in de fitness al lang niet meer het terrein van mannen, toch is krachttraining voor veel vrouwen nog steeds een afschrikwekkend onderwerp. De angst voor enorme spierbundels en het verlies van de mooie vrouwelijke vormen is aanwezig en zorgt ervoor dat vrouwen die willen afvallen niet met zware gewichten aan de slag te gaan. Maar als je een paar kilo’s wilt vermageren, is krachttraining de sleutel tot succes op de lange termijn.

Lees meer

Vijf stappen om je conditie te verbeteren

Wil je je fitter, energieker en beter in je vel voelen? Volg dan de vijf stappen van Studio Feniks om je conditie te verbeteren.

Lees meer

Moet ik aan HIIT doen om vet te verbranden?

HIIT is een populaire trainingsvorm met herhaalde series van korte en intensieve oefeningen, opgevolgd door een kleine rustpauze van maximaal 2 minuten. Zo zou HIIT voor een hoog afterburneffect zorgen waardoor je tot vele uren na je work-out nog altijd een hoger energiegebruik in rust hebt. Klopt dit?

Lees meer

Kan je met cardiotraining snel afvallen?

Wat is cardiotraining? Hoe zet je cardio effectief in? Is cardio noodzakelijk om af te vallen? Kloppen de mythes omtrent cardio en afvallen? Kan je cardio- en krachttraining met elkaar combineren? De antwoorden vind je hier.

Lees meer

Blijvend afvallen, hoe zorg je dat het lukt?

Afvallen en op gewicht blijven is geen synoniem voor een streng dieet volgen waarbij je vooral dingen niet mag. Om jouw gewenste resultaat te behalen moet je over de juiste kennis beschikken en de theorie achter hoe afvallen begrijpen, en weet dat dit zowel fysiek (fysiologisch) als psychologisch werkt.

Lees meer

3 waarheden over koolhydraten, die je een andere kijk zullen geven.

Hoeveel koolhydraten heb je per dag nodig? Verdik je van koolhydraten? Werkt een koolhydraatarm dieet? Dat zijn vragen die vele mensen zich stellen. Iedereen heeft hier een mening over, maar wat is nu de echte waarheid?

Lees meer

Wil jij snel buikvet verliezen? 2 GOUDEN tips hoe je dit effectief kan doen.

Vetverbranding is een doel dat door veel mensen wordt nagestreefd. Zo zien wij geregeld ietwat gekke oefeningen voorbijkomen met als insteek om buikvet te verbranden. Het is belangrijk om te begrijpen wat de term vetverbranding betekent en of snel vet verbranden überhaupt van waarde is. Kun je buikvet wegtrainen met oefeningen of is het doen van cardio een betere methode voor vetverbranding?

Lees meer

Hoeveel calorieën heb ik op een dag nodig?

In de regel heeft een gezonde vrouw gemiddeld 2.000 calorieën per dag nodig en een man 2.500 calorieën. Het grote probleem is dat de meeste mensen niet gemiddeld zijn.

Lees meer

Zijn spieren zwaarder dan vet?

Als je niet of niet meer afvalt in je dieet terwijl je sport, krijg je vaak te horen dat dat komt omdat spieren zwaarder zijn dan vet. Hier zit een kern van waarheid in, maar het is meestal overdreven. Dus hoe zit het nou echt?

Lees meer

Doelen bereiken in 8 stappen met stappenplan!

Wil je doelen bereiken? Wil je weten hoe je al jouw doelen kunt bereiken? Het bereiken van doelen is geen exacte wetenschap. Sterker nog, we stellen 9 stappen voor waarmee je jouw grootste doelen in het leven kunt bereiken. Deze stappen zijn gratis. Ook vereist het geen bijzondere vaardigheden of buitengewone kennis. Het enige dat nodig is om je doelen te bereiken is het volgen van deze 9 stappen, en de motivatie om je doel te bereiken. Hieronder stellen we de 9 te volgen stappen voor om succesvol je doelen te bereiken.

Lees meer

4 obstakels die je goede voornemens van 2021 in de war kunnen sturen.

Vraag je je soms af waarom je goede voornemens niet kan volhouden? Hieronder vind je de 4 obstakels die jouw goed voornemens in de weg staan. Een slaaptekort, te veel stres, veel aan het multitasking en bewegingsarmoede.

Lees meer

De zin (en onzin) van core stability training

Core stability training is hot in de fitnesswereld. Maar wat is het precies? Wij vertellen je alles over je core-spieren en onze aanpak om ze te trainen.

Lees meer

Blijvend gewicht verliezen, een makkie? NOT!

Eerlijk is eerlijk: gezond afvallen is geen makkie. Toch kunnen we je vier tips geven om blijvend gewicht te verliezen zonder jojo-effect.

Lees meer

De vijf ultieme pijlers voor een efficiënte spieropbouw

Wil je graag meer spieren ontwikkelen? Ontdek vijf ultieme pijlers van Studio Feniks voor een efficiënte spieropbouw.

Lees meer

Vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt

Vind je geen motivatie om te bewegen? Kies dan voor Studio Feniks uit Leuven! En ontdek alvast vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt.

Lees meer

Small group training: niets dan voordelen!

Sport je graag in groep met een ervaren trainer? Dan heeft Studio Feniks precies wat je zoekt! Ontdek hier de voordelen van een small group training.

Lees meer

Vijf redenen om te kiezen voor een bootcamp work-out

Wil je jezelf tot het uiterste drijven bij het sporten? Dan is een bootcamp work-out echt iets voor jou. Ontdek dé vijf voordelen van een bootcamp training.

Lees meer

Gezonder leven = gezonder eten

Gezonder leven staat wellicht hoog op je wish list. Maar hoe pak je zo’n doelstelling concreet aan? Met wat extra beweging in je dagelijkse routine zet je meteen een stap in de goede richting. En pas je ook je voedingspatroon aan? Dan begrijp je helemaal wat een gezonde levensstijl inhoudt.

Lees meer

Wat mag je eten voor je sport?

Als je weer lekker aan het sporten bent dan let je vaak ook een stuk beter op je voeding. Logisch! Want wat je eet heeft een groot effect op je prestaties en hoe je je voelt. Daarnaast wil je ook dat het harde werk dat je hebt verricht niet voor niets is geweest.

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x