FAQ

Studio Feniks, dé expert in begeleid sporten voor een betere conditie of een gezondere levensstijl, beantwoordt al je vragen over trainen onder begeleiding.


Studio Feniks

Wat zijn de voordelen van individueel begeleid sporten met een personal trainer?

Een personal trainer is een ervaringsdeskundige die je coacht, motiveert en stimuleert om efficiënt je doelen te bereiken. Hij zegt je hoe je oefeningen correct moet uitvoeren om optimaal resultaat te genieten en geeft je professioneel voedingsadvies. Kortom: een personal trainer zorgt er met kleine en grote aanpassingen en een onderbouwde aanpak voor dat jij sneller je doelen bereikt.

Kan iedereen bij Studio Feniks terecht om begeleid te sporten?

Ja. Wij zijn er voor iedereen die een sportieve ambitie of gezondere levensstijl nastreeft. Ben je een sportieveling die een hoger niveau wilt realiseren? Heb je al een tijdje niet meer of zelfs nog nooit aan sport gedaan? Of heb je genoeg van je overtollige kilo’s? Dan helpen wij je om je doelen zo efficiënt mogelijk te bereiken.

Komt een personal trainer ook aan huis?

Ja. We maken het je graag gemakkelijk. Daarom kun je met je personal trainer van Studio Feniks begeleid sporten waar jij wilt: in onze studio , bij jou thuis, of op locatie, zoals in het zwembad of op een piste in jouw buurt.

Wat is de werkwijze van Studio Feniks?

We starten elke begeleiding met een intakegesprek waarin we je behoeftes, motivatie, mogelijkheden en ambities in kaart brengen. Die informatie en de resultaten van de fitheidstest die je aan het begin van je begeleidingstraject aflegt, bepalen samen de intensiteit en de frequentie van je trainingsprogramma. Elk traject bestaat uit een voorbereidende fase, een opbouwfase en een opvolgfase.

Wanneer kan ik langskomen voor een intakegesprek?

Je kunt alleen op intakegesprek komen nadat je een afspraak hebt gemaakt.

Studio Feniks geeft functional training. Wat is functional training eigenlijk?

Functional training komt uit de kinesitherapie. In deze trainingsvorm komen alleen bewegingspatronen voor die je ook in het dagelijkse leven stelt en die dus functioneel zijn. Daarmee onderscheidt functional training zich van traditionele trainingsvormen die vooral gebaseerd zijn op de uitvoering van eenzijdige bewegingen. Functional training spreekt alle belangrijke spiergroepen in het lichaam aan. Het vormt dus ook een ideale aanvulling op andere sporten.

Hoe ziet een trainingsprogramma eruit?

Een volledige cyclus duurt 24 weken en bestaat uit een voorbereidende fase (4 weken), een opbouwfase (8 weken) en een opvolgfase (12 weken). In de eerste 2 fases leggen we elke maand een andere focus. De voorbereidende fase staat in het teken van stabiliteit, lenigheid en spierversterking. In de opbouwfase draait het om kracht en uithouding. In de laatste fase is onderhoud de prioriteit.

Hoeveel trainingssessies per week heb ik nodig om resultaat te boeken?

Dat hangt af van je fysieke paraatheid en je doelen. Een geoefende sporter kan gerust vijf sessies per week aan. Een beginner bouwt zijn trainingsschema beter rustig op en start met één vast oefenmoment in de week. Gemiddeld streven wij naar drie sessies per week: twee keer krachttraining en een keer cardiotraining. Dat kan ook een combinatie zijn van sessies thuis en in onze studio. Je personal trainer geeft je graag advies over de oefeningen die je thuis kunt doen.

Hoe flexibel zijn de trainingsprogramma’s?

De groepstrainingen staan vast. Individuele begeleidingen plannen we flexibel in. Dat mag natuurlijk geen reden zijn om geplande individuele sessies vaak te verplaatsen. Regelmaat is dé sleutel tot succes. Wil je je doelen bereiken? Dan heb je de discipline nodig om regelmatig te sporten.

Kan ik zonder voorbereiding instappen in een groepstraining?

Dat bepaalt je fysieke conditie. Als je een geoefende sporter bent, kun je probleemloos instappen in een groepstraining. Sport je niet zo vaak? Dan raden wij je aan om eerst enkele personaltrainingssessies te volgen.

Ik heb een blessure, een fysieke klacht of een medische complicatie. Kan ik bij Studio Feniks terecht om te trainen?

Ja. Als je de goedkeuring hebt van je kinesist of huisarts om te trainen, is alles mogelijk. In onderling overleg stellen we dan een trainingsschema op dat helemaal is aangepast aan je fysieke mogelijkheden.

Ik heb het heel druk. Heeft het zin voor mij om individueel begeleid te sporten?

Ja. Je kunt je individuele trainingssessies heel flexibel inplannen. Houd er wel rekening mee dat je alleen resultaat boekt wanneer je regelmatig een sessie afwerkt. Goed om te weten: als je fit en in vorm bent, heb je meer energie. Dus krijg je meer gedaan in minder tijd. Regelmatig begeleid sporten betekent dus tijdwinst!

Kan ik samen met mijn partner of vriend(in) trainen?

Ja, dat kan. We stellen dan twee aparte trainingsschema’s op zodat ieder op zijn of haar niveau kan trainen.

Welk materiaal en welke kleding heb ik nodig om personal training te volgen?

Gewone sportkledij, goede sportschoenen, een handdoek en water. Meer heb je niet nodig om individueel begeleid te sporten.

Kan ik afvallen en tegelijk sporten?

Ja. Wij hebben met Switch Your Lifestyle een trainingsprogramma ontwikkeld dat gezonde voeding en sport combineert. Ideaal om op een gezonde manier blijvend gewicht te verliezen.

Verlies ik zeker gewicht wanneer ik begeleid sport?

Neen. Begeleid sporten vertaalt zich niet automatisch in minder gewicht. De reden? Tijdens je training verbrand je lichaamsvet en kweek je spieren. Maar spieren zijn zwaarder dan vet. Dus zie je er strakker en fitter uit en heb je meer energie … maar de cijfertjes op je weegschaal zie je niet noodzakelijk dalen.

Wil je snel en blijvend gewicht verliezen? Kies dan voor ons Switch Your Lifestyle-programma. Je leert een nieuwe en gezonde levensstijl aan die een garantie is op minder kilo’s.

 

Is een trainingsprogramma alleen gericht op beweging of geven jullie ook voedingsadvies?

Een gezonde levensstijl combineert beweging met gezonde voeding. Daarom geven onze personal coaches je ook tips en tricks voor een gezond dieet. Wil je gezond en blijvend gewicht verliezen? Dan kies je voor het Switch Your Lifestyle-programma, een combinatie van gezonde voeding en beweging om efficiënt af te vallen.

Wat is de Feniks Lifestyle?

De Feniks Lifestyle is een levensstijl waarbij je bewust kiest voor een goed evenwicht tussen gezonde voeding en sport.

Welke faciliteiten of voorzieningen heeft Studio Feniks?

Onze studio heeft een grote en een kleine oefenruimte die van elkaar zijn afgeschermd. Beide ruimtes zijn uitgerust met alle faciliteiten die je nodig hebt om van je trainingssessie een succes te maken. Ben je klaar met je trainingssessie? Dan neem je een verkwikkende douche en kleed je je om in onze comfortabele kleedkamers. Je auto kun je parkeren op de grote parking van het zwembad aan de overkant van de straat.

FAQ
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x