Wat best te eten voor een training?

Vaak krijgen wij de vraag: "Wat kan een recreatieve sporter best eten als laatste maaltijd voor de training? ". Eigenlijk is de voeding voor de inspanning niet belangrijker dan de voeding die wordt gegeten na de maaltijden. Je begint met het opladen van brandstof al meerdere maaltijden op voorhand.
De voeding die je eet voor een inspanning is enkel van nut wanneer de gegeten voedingsmiddelen ook effectief verteerd en opgenomen worden via het maag-darmstelsel. Het heeft dus afhankelijk van wat je gegeten hebt een bepaalde tijd nodig alvorens je deze kan gebruiken als brandstof voor de inspanning. Voedingsmiddelen met veel voedingsvezels( groenten) en vet verteren langzamer en kunnen, als je deze te vroeg voor de training eet , last aan de maag veroorzaken.
Ook grote porties vertragen de vertering. Een algemene richtlijn is om de laatste maaltijd 3 tot 4 uur voor de inspanning in te plannen en dan kan je 1 a 2 uur voor je activiteit nog een lichte snack eten met niet al te veel vet en voedingsvezels. Ook is het verstandig om als onderdeel van deze snack wat eiwitten toe toevoegen dit zou kunnen helpen bij de spierherstel. Enkele voorbeelden: Griekse yoghurt/ eitjes / tofu / seitan / quinoa/ proteïne poeder/ glas magere melk.


star
star

{{ quote_text }}

{{ name }}

Lees meer

Personal training ||
Small group training

Wil jij meer FUN beleven in het sporten!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x