Vijf redenen om te kiezen voor een bootcamp work-out


Drijf je jezelf graag tot het uiterste? Hou je ervan om in groep te trainen? En trotseer je met gemak weer en wind?

Wel, dan is er goed nieuws voor jou! Want met een bootcamp work-out ga je een training ontdekken die jou 100 % op het lijf geschreven is. En het klinkt ook nog eens heerlijk stoer!

Om je helemaal te overtuigen van deze geweldige sport, zetten wij van Studio Feniks dé vijf voordelen van een bootcamp training op een rijtje. Ready? Go, go, go!

1. Je traint ALLE spieren

Tijdens een goede bootcamp work-out train je alle spiergroepen in één trainingssessie. Zowel je grote spieren als de kleine omliggende spieren moeten eraan geloven. Op deze manier ontwikkel en versterk je je hele lichaam. Klinkt goed, niet?

2. Je conditie is top

Meestal moet je een keuze maken. Of je gaat voor cardiotraining (die je conditie een boost geeft) of je kiest voor krachttraining (waarmee je je spieren in de verf zet).

Bij een bootcamp work-out krijg je het beste uit deze twee werelden. Zo verbeter je je spiermassa én je uithouding in elke sportsessie.

3. Je geniet van naverbranding

Elke bootcamp training bestaat uit uitdagende trainingsblokken met piek- en herstelmomenten. Dankzij deze vorm van hoge intervaltraining trigger je je metabolisme ook na je training. Zo geniet je van wat we ‘naverbranding’ noemen. Ook de variatie in de oefeningen zelf is een groot pluspunt. Want je spieren gaan nooit wennen aan een training. Op die manier blijf je je lichaam challengen.

4. Sporten is geen opgave meer

Een bootcampsessie is een oppepper vanjewelste! De frisse lucht die je inademt tijdens het sporten, de verschillende uitdagende oefeningen en het team dat naast je staat, geven je een mentale boost. Sporten wordt fun, iets waar je echt naar uitkijkt.

5. Elke challenge wordt een makkie

Als echte bootcamper push je jezelf telkens een stukje verder. Zo overwin je elk obstakel. Jij kunt echt alles aan! Ook na een bootcamp training pluk je daarvan de vruchten. Op het werk, bij je vrienden of thuis blijft dat kick ass-gevoel stevig hangen.

Overtuigd? Prima! Schrijf  je dan nu in bij Studio Feniks voor een bootcamp work-out in de buurt van Leuven! Samen met twaalf buddy’s werk je twee keer per week aan je conditie en kracht, en dat twaalf tot vijftien weken lang. Neem nu contact op en wij maken van jou een echte bootcamp lover!

Vijf redenen om te kiezen voor een bootcamp work-out

4 obstakels die je goede voornemens van 2020 in de war kunnen sturen.

Vraag je je soms af waarom je goede voornemens niet kan volhouden?

Lees meer

De zin (en onzin) van core stability training

Core stability training is hot in de fitnesswereld. Maar wat is het precies? Wij vertellen je alles over je core-spieren en onze aanpak om ze te trainen.

Lees meer

Blijvend gewicht verliezen, een makkie? NOT!

Eerlijk is eerlijk: gezond afvallen is geen makkie. Toch kunnen we je vier tips geven om blijvend gewicht te verliezen zonder jojo-effect.

Lees meer

Vijf stappen om je conditie te verbeteren

Wil je je fitter, energieker en beter in je vel voelen? Volg dan de vijf stappen van Studio Feniks om je conditie te verbeteren.

Lees meer

De vijf ultieme pijlers voor een efficiënte spieropbouw

Wil je graag meer spieren ontwikkelen? Ontdek vijf ultieme pijlers van Studio Feniks voor een efficiënte spieropbouw.

Lees meer

Vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt

Vind je geen motivatie om te bewegen? Kies dan voor Studio Feniks uit Leuven! En ontdek alvast vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt.

Lees meer

Small group training: niets dan voordelen!

Sport je graag in groep met een ervaren trainer? Dan heeft Studio Feniks precies wat je zoekt! Ontdek hier de voordelen van een small group training.

Lees meer

Vijf easy tips voor een gezondere levensstijl

Zeg ‘ja!’ tegen een gezondere levensstijl. Begin nu al met deze vijf easy tips van Studio Feniks en maak de switch naar een healthy lifestyle!

Lees meer

Gezonder leven = gezonder eten

Gezonder leven staat wellicht hoog op je wish list. Maar hoe pak je zo’n doelstelling concreet aan? Met wat extra beweging in je dagelijkse routine zet je meteen een stap in de goede richting. En pas je ook je voedingspatroon aan? Dan begrijp je helemaal wat een gezonde levensstijl inhoudt.

Lees meer

Wat mag je eten voor je sport?

We krijgen bij Studio Feniks vaak de vraag: "Wat kan een recreatieve sporter het best eten voor een sportsessie?" Welke voedingskeuzes maak je dan het best?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x