Vijf easy tips voor een gezondere levensstijl


Hoe kun je gezonder leven? Die vraag is simpel beantwoord, toch? Drink geen alcohol, vermijd alles uit de frituur, sport regelmatig, en ga zo maar door. Dagelijks word je overstelpt met goedbedoelde adviezen die je helpen naar een gezondere levensstijl.


Maar … het is niet omdat je de regeltjes uit je hoofd kent, dat je ze ook volgt. Want al die juiste keuzes integreren in je leven is een ander paar mouwen. Daarom gingen we bij Studio Feniks op zoek naar vijf heel simpele tips die je al flink op weg helpen naar een gezonde levensstijl. Wedden dat je deze regeltjes wél volhoudt?

1. Elke meter telt

Wie start met sporten, begint vol goede moed. Maar na enkele sessies merk je dat het enthousiasme met elke zweetdruppel vermindert. Je moet op je tanden bijten en volharden. Vaak wringt daar het schoentje. Wil je meer bewegen, maar mis je wat doorzettingsvermogen? Dan hebben we enkele trucjes voor jou:

· Wandel tijdens elk telefoongesprek. Zo leg je onbewust een heel parcours af.

· Parkeer je wagen telkens ietsje verder weg. Je stappenteller zal je dankbaar zijn. J

· Plaats zaken die je vaak nodig hebt in een andere kamer of op een andere verdieping. Waarom zet je de printer bijvoorbeeld niet op de eerste verdieping? Of verhuis je de vuilnisemmer niet naar de garage? Extra stappen gegarandeerd.

2. Snurk ze!

Niet alleen bewegen helpt je aan een gezondere way of life, ook genoeg slapen is een must. Kruip daarom tijdig in je bed, drink geen cafeïnerijke dranken na 18 uur, zet je smartphone op stil, enzovoort. Of anders gezegd: vermijd alle mogelijke slaapverstoorders.

3. Water! De rest komt later …

Ook de juiste voeding hoort bij een gezondere levensstijl. Maar om nee te zeggen tegen allerlei verleidingen zoals chips, cola, snoep, chocolade – en zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan – heb je een flinke dosis wilskracht nodig.

Start daarom met een gemakkelijke keuze: kies voor water. Begin je dag met een vol glas en vervang frisdranken zo veel mogelijk door water. Vind je dat nogal saai? Pimp je drankje dan met een stukje fruit, wat groente of een takje kruiden. Heerlijk verfrissend!

4. Lui zijn mag!

Heb je ’s avonds geen fut meer om te koken? Kies dan voor groenten uit de diepvries of zakjes met voorgesneden groenten. En om aan je extra portie fruit te komen, ga je voor verpakkingen met voorgesneden vruchten. Of wat dacht je van een simpel bakje blauwe bessen of frambozen. Nice and easy … dus geen excuus meer. ;-)

5. Zoek een buddy

Een beetje sociale druk kan nooit kwaad. Zeker niet als je een doel wilt bereiken. Wedden dat je je wekelijkse wandeling minder vaak uitstelt als je afspreekt met je buurman, vriendin of collega?


Heb je deze easy tips al geïntegreerd in je dagelijkse leven? Top! Dan is het nu tijd om een stapje verder te gaan, mét de juiste begeleiding.

Schrijf je vandaag nog in voor Switch your Lifestyle! Dit is hét programma van Studio Feniks om snel en blijvend gewicht te verliezen en helemaal te gaan voor een gezondere levensstijl. Je geeft je kracht, uithouding en lenigheid een boost met de hulp van een personal coach. Daarnaast mag je rekenen op professioneel voedingsadvies. Zo maak je stap voor stap de switch naar een gezond leven.Vijf easy tips voor een gezondere levensstijl

4 obstakels die je goede voornemens van 2020 in de war kunnen sturen.

Vraag je je soms af waarom je goede voornemens niet kan volhouden?

Lees meer

De zin (en onzin) van core stability training

Core stability training is hot in de fitnesswereld. Maar wat is het precies? Wij vertellen je alles over je core-spieren en onze aanpak om ze te trainen.

Lees meer

Blijvend gewicht verliezen, een makkie? NOT!

Eerlijk is eerlijk: gezond afvallen is geen makkie. Toch kunnen we je vier tips geven om blijvend gewicht te verliezen zonder jojo-effect.

Lees meer

Vijf stappen om je conditie te verbeteren

Wil je je fitter, energieker en beter in je vel voelen? Volg dan de vijf stappen van Studio Feniks om je conditie te verbeteren.

Lees meer

De vijf ultieme pijlers voor een efficiënte spieropbouw

Wil je graag meer spieren ontwikkelen? Ontdek vijf ultieme pijlers van Studio Feniks voor een efficiënte spieropbouw.

Lees meer

Vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt

Vind je geen motivatie om te bewegen? Kies dan voor Studio Feniks uit Leuven! En ontdek alvast vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt.

Lees meer

Small group training: niets dan voordelen!

Sport je graag in groep met een ervaren trainer? Dan heeft Studio Feniks precies wat je zoekt! Ontdek hier de voordelen van een small group training.

Lees meer

Vijf redenen om te kiezen voor een bootcamp work-out

Wil je jezelf tot het uiterste drijven bij het sporten? Dan is een bootcamp work-out echt iets voor jou. Ontdek dé vijf voordelen van een bootcamp training.

Lees meer

Gezonder leven = gezonder eten

Gezonder leven staat wellicht hoog op je wish list. Maar hoe pak je zo’n doelstelling concreet aan? Met wat extra beweging in je dagelijkse routine zet je meteen een stap in de goede richting. En pas je ook je voedingspatroon aan? Dan begrijp je helemaal wat een gezonde levensstijl inhoudt.

Lees meer

Wat mag je eten voor je sport?

We krijgen bij Studio Feniks vaak de vraag: "Wat kan een recreatieve sporter het best eten voor een sportsessie?" Welke voedingskeuzes maak je dan het best?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x