Gezonder leven = gezonder eten

Gezonder leven staat wellicht hoog op je wish list. Maar hoe pak je zo’n doelstelling concreet aan? Met wat extra beweging in je dagelijkse routine zet je meteen een stap in de goede richting. En pas je ook je voedingspatroon aan? Dan begrijp je helemaal wat een gezonde levensstijl inhoudt.

Bij Studio Feniks helpen we je graag op weg met vijf simpele tips waarmee je met gemak voor een gezonder leven gaat.

1. Ga voor variatie en puurheid in je voeding

Kies voor afwisseling in wat je eet. Ga bijvoorbeeld een dag voor vis, de volgende voor vlees of las eens een veggiedag in. De sleutel voor je gezondheid is variatie. Want zo krijg je zeker alle noodzakelijke bouwstoffen (mineralen, vitamines, …) binnen. Kies daarbij zo veel mogelijk voor ongeraffineerde voeding.

2. Eet elke dag meerdere porties groenten

Wil je gezonder eten, probeer dan bij elke maaltijd een portie groenten op tafel te zetten. Wat dacht je van een heerlijke soep of salade ’s middags en een stevige portie warme of koude groenten bij het avondmaal? En heb je tussen de maaltijden door nog een knaagje in je maagje? Dan kun je zeker een koek afwisselen met een worteltje of enkele radijzen.  

3. Plan je eten … en weet wat je eet

Bij een gezonder leven hoort een stukje bewustzijn. Besef waarom je bepaalde voedingsstoffen nodig hebt en onderzoek of je je dagelijkse behoefte aan eiwitten, koolhydraten en vetten wel haalt.

MyFitnessPal is een handige tool daarvoor. Je downloadt deze app en vult nauwgezet in welke voedingsmiddelen je eet. De app vertelt je wat je precies binnenspeelt, zowel aan voedingsstoffen als calorieën.

Schuif je je voetjes onder tafel, neem dan de tijd om te genieten van je eten. Want schrok je zo maar alles naar binnen, dan zul je al snel meer eten dan eigenlijk goed voor je is.

4. Bepaal een tijdspanne waarbinnen je eet

Vasten is helemaal in tegenwoordig. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen of het goed is of niet. Toch kan het geen kwaad om binnen een vast tijdskader te eten. Zo gun je je maag enkele uurtjes rust en hoef je niet meer na te denken over wat je nog kunt eten. Welke tijdspanne je het best aanhoudt, is uiteraard afhankelijk van je eigen leven.

5. Kies voor een haalbare formule

Wil je gezonder leven of enkele kilootjes kwijt, kies dan voor een haalbare kaart. Begin je aan een formule die te streng is, dan zul je al snel door de mand vallen. Onthoud dat er meerdere wegen zijn die leiden naar een gezonder leven. Blijf weg van pasklare antwoorden en te extreme oplossingen.

Wil je ook gezonder leven? Streef je naar wat extra beweging en een gezond voedingspatroon? Schrijf je dan nu in voor Switch Your Lifestyle

van Studio Feniks. Dé manier om honderd procent te gaan voor een nieuwe gezonde way of life.

Gezonder leven = gezonder eten

4 obstakels die je goede voornemens van 2020 in de war kunnen sturen.

Vraag je je soms af waarom je goede voornemens niet kan volhouden?

Lees meer

De zin (en onzin) van core stability training

Core stability training is hot in de fitnesswereld. Maar wat is het precies? Wij vertellen je alles over je core-spieren en onze aanpak om ze te trainen.

Lees meer

Blijvend gewicht verliezen, een makkie? NOT!

Eerlijk is eerlijk: gezond afvallen is geen makkie. Toch kunnen we je vier tips geven om blijvend gewicht te verliezen zonder jojo-effect.

Lees meer

Vijf stappen om je conditie te verbeteren

Wil je je fitter, energieker en beter in je vel voelen? Volg dan de vijf stappen van Studio Feniks om je conditie te verbeteren.

Lees meer

De vijf ultieme pijlers voor een efficiënte spieropbouw

Wil je graag meer spieren ontwikkelen? Ontdek vijf ultieme pijlers van Studio Feniks voor een efficiënte spieropbouw.

Lees meer

Vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt

Vind je geen motivatie om te bewegen? Kies dan voor Studio Feniks uit Leuven! En ontdek alvast vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt.

Lees meer

Small group training: niets dan voordelen!

Sport je graag in groep met een ervaren trainer? Dan heeft Studio Feniks precies wat je zoekt! Ontdek hier de voordelen van een small group training.

Lees meer

Vijf redenen om te kiezen voor een bootcamp work-out

Wil je jezelf tot het uiterste drijven bij het sporten? Dan is een bootcamp work-out echt iets voor jou. Ontdek dé vijf voordelen van een bootcamp training.

Lees meer

Vijf easy tips voor een gezondere levensstijl

Zeg ‘ja!’ tegen een gezondere levensstijl. Begin nu al met deze vijf easy tips van Studio Feniks en maak de switch naar een healthy lifestyle!

Lees meer

Wat mag je eten voor je sport?

We krijgen bij Studio Feniks vaak de vraag: "Wat kan een recreatieve sporter het best eten voor een sportsessie?" Welke voedingskeuzes maak je dan het best?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x