De zin (en onzin) van core stability training

Core stability training is trending. Het woord valt te pas en te onpas. Ook bij Studio Feniks zijn we enthousiast om met je core aan de slag te gaan. Maar we zien het liever in een breder kader. Om onze visie duidelijk aan je uit te leggen, beginnen we bij het begin: wat is core stability, waarom moet je het trainen en hoe pakken wij dat aan bij Studio Feniks?


Core stability: wat is dat?

Core stability, of ook wel romp- of kernstabiliteit genoemd, focust eigenlijk op alle diepe spieren van je romp. Zowel je buik- en rugspieren, als het middenrif en de bekkenbodem spelen daarbij een belangrijke rol. Het zijn deze spieren die ervoor zorgen dat je als één geheel beweegt en sport.

Stel dat je een zak van 25 kilo optilt, dan zijn het uiteraard niet alleen je armspieren die al het werk doen. Op dat moment komen ook je core-spieren in actie. Zij zorgen voor een goede krachtoverbrenging. En geloof ons, je gebruikt die spieren meer dan je zou denken.


Waarom kiezen voor een core stability training?

Heb je een zittende job? Beweeg je weinig? Dan doe je amper een beroep op je spieren in het algemeen. Ook je rompspieren krijgen weinig training. Met zo’n zwakke core stability heeft je lichaam minder kracht om zichzelf te dragen of om elke dag te functioneren. En de gevolgen blijven niet uit …

Onder meer lage rugpijn, een slechte lichaamshouding of blessures bij de minste beweging worden veroorzaakt door een slechte core stability. Kortom: redenen te over om te kiezen voor een doordachte core stability training.


De aanpak van Studio Feniks

Als personal trainers weten we perfect hoe we je rompspieren optimaal kunnen trainen. Maar in plaats van alleen te focussen op je core, geloven we meer in een geïntegreerde aanpak.

 Tijdens onze sportsessies combineren we met andere woorden een gerichte core stabilitytraining met oefeningen voor je armen, benen, enzovoort. Het doel? Een volledig fit en gezond lichaam. En dat bereik je niet met alleen een serietje crunches.

Wil je je core stability een boost geven? Ga dan voor een personal training bij Studio Feniks en geef alle spieren van je lichaam een stevige work-out.

De zin (en onzin) van core stability training

4 obstakels die je goede voornemens van 2020 in de war kunnen sturen.

Vraag je je soms af waarom je goede voornemens niet kan volhouden?

Lees meer

Blijvend gewicht verliezen, een makkie? NOT!

Eerlijk is eerlijk: gezond afvallen is geen makkie. Toch kunnen we je vier tips geven om blijvend gewicht te verliezen zonder jojo-effect.

Lees meer

Vijf stappen om je conditie te verbeteren

Wil je je fitter, energieker en beter in je vel voelen? Volg dan de vijf stappen van Studio Feniks om je conditie te verbeteren.

Lees meer

De vijf ultieme pijlers voor een efficiënte spieropbouw

Wil je graag meer spieren ontwikkelen? Ontdek vijf ultieme pijlers van Studio Feniks voor een efficiënte spieropbouw.

Lees meer

Vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt

Vind je geen motivatie om te bewegen? Kies dan voor Studio Feniks uit Leuven! En ontdek alvast vijf redenen waarom sporten met een personal trainer wél lukt.

Lees meer

Small group training: niets dan voordelen!

Sport je graag in groep met een ervaren trainer? Dan heeft Studio Feniks precies wat je zoekt! Ontdek hier de voordelen van een small group training.

Lees meer

Vijf redenen om te kiezen voor een bootcamp work-out

Wil je jezelf tot het uiterste drijven bij het sporten? Dan is een bootcamp work-out echt iets voor jou. Ontdek dé vijf voordelen van een bootcamp training.

Lees meer

Vijf easy tips voor een gezondere levensstijl

Zeg ‘ja!’ tegen een gezondere levensstijl. Begin nu al met deze vijf easy tips van Studio Feniks en maak de switch naar een healthy lifestyle!

Lees meer

Gezonder leven = gezonder eten

Gezonder leven staat wellicht hoog op je wish list. Maar hoe pak je zo’n doelstelling concreet aan? Met wat extra beweging in je dagelijkse routine zet je meteen een stap in de goede richting. En pas je ook je voedingspatroon aan? Dan begrijp je helemaal wat een gezonde levensstijl inhoudt.

Lees meer

Wat mag je eten voor je sport?

We krijgen bij Studio Feniks vaak de vraag: "Wat kan een recreatieve sporter het best eten voor een sportsessie?" Welke voedingskeuzes maak je dan het best?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x